Hoppa till sidans innehåll

Seasonal Yoga


Pass beskrivning

Seasonal yoga är en mjukt flödande hatha yoga där asanas (yogapositioner) och lektioner förändras i takt med att sensommar övergår till höst, till vinter, till vår, till försommar, till sommar och så vidare för att förena individen med naturens förändringar och ständiga flöde. Det som händer i naturen händer i oss.

Årstidernas olika energier och skiftningar behöver vi för att balansera vila och aktivitet. Tillåts för mycket obalans eller stress dräneras vår energi och vi kan uppleva att vi arbetar mot oss själva.

Ordet yoga kommer från sanskrit och betyder att förena och harmoniera, hitta en balans mellan kropp, sinne och känslor.

Flödets inledande uppvärmning består av Qigong och ibland även Tai ji-rörelser.

Denna yoga väver in både de indiska tyraditionerna såväl som den traditionella kinesiska medicinen och deras relationer till säsongernas organ och rörelser.

De klassiska yogapositionerna anpassas en aning för att stimulera akupressurpunkter och meridianer - våra osynliga sammankopplade vägar, inne i kroppen, där vfår energi transporteras.

Alla mår bra av yoga, du gör den till din egen utefter önskemål, förutsättningar och behov. Vare sig du är nybörjare eller erfaren yogi är du varmt välkommen till klassen!

Ta gärna med egen matta. Skulle du ha ett par yoga-block är de också användbara, liksom en filt. Ha mjuka kläder så att du kan röra dig fritt. Skor behövs inte!

Välkomna! 

Cecilia Eriksson

Uppdaterad: 08 SEP 2021 18:29 Skribent: Maria Björling-D

besöksräknare
besöksräknare

 

 

Föreningen tackar Apoteksgruppen Vingåker

apoteksgruppen

 vi_samarbetar_med SISU

 

kommunlogga_RGB

zumba-logo-verticalSpirals_Final_10022014 (3)Pilatesvariant

seasonal yoga

Postadress:
Vingåkers GF - Gymnastik
Box 126
64322 Vingåker

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@gymmix-vingaker...

Se all info